Mindfulnesstraining MBCT /MBSR


Een van de bekendste definities van mindfulness, is deze van Jon Kabat Zinn. Hij is tevens de grondlegger van het 8-weken-programma en definieert mindfulness als volgt: 'doelbewust niet -oordelende aandacht geven in het moment'.

Mindfulness is geen hocus pocus die onze negatieve ervaringen ploef laat verdwijnen, wel is het een wetenschappelijk onderbouwde training waar we tools krijgen aangereikt om op een andere manier in het leven te staan.

Tijdens 8 op elkaar volgende sessies leer je vaardigheden die je kan inzetten in je dagelijks leven.  Ontwikkel je verder jouw eigen unieke manier van in het leven staan. En leer je bovendien door heel wat oefeningen en kaders, te surfen op de golven van het leven, de ups en downs die we allen kennen. 

Op een niet –oordelende en compassievolle manier leren we tijdens de training, aandacht te geven aan het hier en nu. Dit laat ons toe om uit ons piekeren te stappen en meer te genieten van de kleine dingen. Stress en (herval op) depressieve klachten verminderen, onze omgang met uitdagingen verbetert en we leren bewustere beslissingen te nemen.

Tijdens de training maak je ook kennis met de kracht van zelfcompassie en mindfulness in communicatie.

De 8 weken training is er zowel voor volwassenen als voor kinderen & jongeren. Ook voor kinderen en jongeren zijn de positieve effecten van mindfulness namelijk wetenschappelijk aangetoond.

De training is er voor iedereen die o.a. : 

- uit de piekercirkel wilt stappen.

- wilt leren om een dip geen depressie (meer) te laten worden.

- weer meer van zichzelf wilt leren houden.

- optimistischer wilt worden.

- anders wil om gaan met stress

- een cadeautje aan zichzelf wilt geven

-... 

Voorkennis? Engagement!

Om deel te nemen is er geen bepaalde voorkennis of achtergrond nodig. Wel vraagt het een zeker engagement, aangezien het gaat om 8 sessies van toch een 2u30. Idealiter oefent u thuis wekelijks ook. Hoe meer u water geeft aan uw intenties, hoe sterker hun groei. 

De training voor kinderen duurt maximum 2u. en ideaal is om ook thuis dagelijks een 10 tal minuutjes te oefenen. 

Locatie

Voor volwassenen kunnen de trainingen door gaan op locatie of online.

Voor de kinderen gaan de trainingen steeds door op locatie.

Tussenkomst in prijs

Bevraag zeker bij je mutualiteit o.a. naar de mogelijkheden van een financiële tussenkomst.